10 tips mot sommerkuld

Hvis du bor i de lokale breddgrader, ser du frem til sommer og sol. Men mange får raskt sine ulemper når de tar kalde temperaturer på over 30 ° C. Og det er ikke uvanlig: Omtrent 20 prosent av alle influensainfeksjoner gjør oss om sommeren for å skape. Finn ut hvor sommerkulden lurer og hva du kan gjøre med det her.

1. "Det beveger seg!"

Ikke utsett deg selv for direkte utkast. Spesielt innendørs, prøver du ofte å unnslippe varmen gjennom åpne dører og vinduer eller fans. Utkast avkjøler slimhinnene - med det resultat at de kan avværge vanlige forkjølelsevira verre. For å unngå at kroppen blir utsatt for sterke temperaturforskjeller, kontroller at klimaanlegget ikke er satt for kult. Vær forsiktig når du handler. Mange butikker og kjøpesentre arbeider med klimaanlegg, noe som reduserer innetemperaturen sterkt: Risikoen for forkjølelse stiger!

Tips: Den ideelle romtemperaturen er 20-21 ° C. Generelt bør romtemperaturen ikke være mer enn fem grader under utetemperaturen. Når du handler, kan du beskytte deg med en lys jakke eller klut fra for høye temperaturforskjeller.

2. Svette, men ikke kult

Skyll i tørre klær så snart som mulig etter svetting. Spesielt i sommeren hagearbeid, kan vandring eller klatring trapp lett bli en svett aktivitet. Selv om svette er sunt og bidrar til å regulere kroppstemperatur, kjøler det våte klær kroppen for mye.

Tips: Du bør alltid ha en t-skjorte eller topp for å endre. Spesielt anbefales det funksjonelle klær laget av polyester eller polypropylen. Det transporterer svetten tiltrukket av klærne vekk fra huden og får det til å fordampe på utsiden av plagget. Bomull, derimot, lagrer fuktighet og pinner til kroppen som et kaldt lag på svette, noe som kan føre til at temperaturen i huden faller opp til 10 ° Celsius.

3. Ikke overdriv det kjølige badet

Ikke vær for lenge i den kalde innsjøen eller bassenget. En dukkert i det forfriskende vannet er fristende ved høye temperaturer, men pass opp: kroppen kan avkjøles og bli mer mottakelig for kalde virus.

Tips: Tørk godt av etter badet. Det er best å beskytte deg selv ved å sette på tørre klær straks du kommer ut av vannet. Dette beskytter kroppen mot nedkjøling. For vannelskere som ikke kan få nok av det kjølige vannet, er det verdt å investere i en skjorte laget av neopren. Dette syntetiske materialet brukes hovedsakelig til dykkerdrakter og har gode vann- og varmeisolerende egenskaper. Dette sikres av små, jevnt fordelte gassbobler inni stoffet.

4. Bedre avkjølt litt enn iskaldt

Unngå isete drikker som de avkjøler slimhinner. Resultatet: Du kan ikke avværge forkjølelsessparene nok.

Tips: La drikke fra kjøleskapet om mulig, uten isbiter. De som drikker iskalde drinker, oppfrisker seg bare i første øyeblikk. Fordi da blir det veldig varmt: Kroppen reagerer på det kalde støtet med økt blodgass. Bedre: drikk bare kalde drikker ved å svelge.

5. Undervurder ikke temperaturendringer om kvelden

Bruk alltid en lett genser eller jakke for å hindre at kroppen kjøles ned i tide. Selv på varme sommerdager kan det avkjøle seg merkbart om kvelden, og den angivelig kalde natten kan være en kald fare. Og det som starter med en chill, kan raskt bli en sommerkjøl.

Tips: Vær også oppmerksom på at du ikke får kalde føtter i åpne sko. For eksempel tilbyr mange ølhager og utendørs kinoer tepper som du kan bruke når det er nødvendig.

6. Kjøring uten (kald) anger

Hvis du reiser med bil, ta en klut eller annen beskyttelse for hodet og nakken. Utkast gjennom åpne vinduer blir ofte undervurdert, spesielt på veldig varme dager. Det kjøler og tørker ut slimhinner. Derfor bør du alltid ha en beskyttelse i bagasjen, hvis du lar vinden blåse rundt nesen din. Dette gjelder spesielt for konvertible biler. Hvis du har et klimaanlegg i bilen, bør det ikke settes for kaldt slik at kroppen ikke avkjøles.

Tips: Ved parkering kan solbeskyttere bidra til å holde varmen ut av bilen. Vedlagt i tid til vinduene, gir de beroligende nyanse i bilen.

7. Basking i moderasjon i solen

Ikke utsett deg for overdreven varme og overdreven solskinn. Fordi begge reduserer immunforsvaret i immunsystemet. Resultatet: Solyrkere er mer tilbøyelige til sommerforkjølelse. Hvis du er en av de som ikke kan få nok av solen, må du sørge for at du drikker nok. Dette holder slimhinnerne fuktige og gjør det vanskelig for kalde virus å få tilgang til kroppen din.

Tips: Gjør deg komfortabel i skyggen en stund, som vil beskytte kroppen din og huden din.

8. Drikk nok

Drikk mye, spesielt i varmt vær. Det holder deg i form og sunn! Kroppen vår er om lag to tredjedeler av vann - drikker for lite, det har en negativ innvirkning på kroppen. Helseforstyrrelser som hodepine, tretthet eller til og med nyrestein er resultatet. En annen fordel med å drikke: En tilstrekkelig fuktighet sikrer at slimhinnene er godt fuktet. Din beskyttende skjold mot infeksjoner og patogener virker så bra.

Tips: Ikke vent å drikke til du føler deg tørst. Det er et advarselssignal av kroppen din. Du har allerede drukket for lite. Ved temperaturer over 30 grader er to til tre liter væske per dag et must.

9. Forsiktig: risiko for infeksjon i store mengder

Unngå langvarig opphold i overfylte steder. Spesielt i begrensede områder kan kalde virus spre seg så optimalt. Et eksempel er overfylt offentlig transport: På grunn av den begrensede luftcirkulasjonen og mengden mennesker er de et paradis for bakterier. Risikoen for infeksjon ved dråpeinfeksjon er derfor spesielt høy på slike steder - og sommeren er bare kaldt et lite skritt unna.

Tips: For korte avstander er det verdt å sykle en gang. Frisk luft fremmer også blodsirkulasjonen og styrker kroppens forsvar. På fritiden bør du gi gatekafeer og ølhager preferanse over luftkondisjonerte rom.

10. Håndvask

Vask hendene flere ganger om dagen, ettersom vanlige forkjølelser vanligvis sitter fast i huden først. Således rister hendene eller berører en dørbryter etter at en kald person har rørt det, og det kan raskt bli en kald risiko. Når hendene kommer i kontakt med ansiktet, kan virusene raskt komme seg gjennom neseslimhinnen i kroppen din.

Tips: Forfriskende kluter gir en flott måte å oppdatere om sommeren, og gjør at hendene dine blir rene - i hvert fall på kort sikt. Og de er praktiske for å reise.

Del med venner

Legg igjen din kommentar