10 tips mod sommerforkølelse

Hvis du bor i de lokale breddegrader, glæder du dig til sommer og sol. Men mange får hurtigt deres ulemper, når de får kolde tropiske temperaturer på over 30 ° C. Og det er ikke ualmindeligt: ​​Ca. 20 procent af alle influenzavirusinfektioner gør os om sommeren til at skabe. Find ud af hvor sommerkulden lurker og hvad du kan gøre ved det her.

1. "Det flytter!"

Udsæt dig ikke for direkte udkast. Især indendørs forsøger du ofte at undslippe varmen gennem åbne døre og vinduer eller fans. Udkast køler slimhinderne - med det resultat at de kan afværge forkølede vira værre. For at undgå at kroppen udsættes for stærke temperaturforskelle, sørg for at klimaanlægget ikke er indstillet for køligt. Pas på, når du handler. Mange butikker og indkøbscentre arbejder med klimaanlæg, hvilket reducerer indetemperaturen meget: Risikoen for forkølelse stiger!

Tip: Den ideelle stuetemperatur er 20-21 ° C. Rumtemperaturen skal normalt ikke være mere end fem grader under udetemperaturen. Når du handler, kan du beskytte dig selv med en lys jakke eller klud mod for store temperaturforskelle.

2. Sved, men lad dig ikke afkøle

Sæt i tørt tøj hurtigst muligt efter sveden. Især i sommergartneriet kan vandreture eller klatretrapper let blive svedige aktiviteter. Selvom sved er sund og hjælper med at regulere kropstemperaturen, køler det våde tøj kroppen for meget.

Tip: Du skal altid have en t-shirt eller top til at ændre. Specielt anbefales funktionelt tøj fremstillet af polyester eller polypropylen. Det transporterer sveden tiltrukket af tøjet væk fra huden og får det til at fordampe på ydersiden af ​​beklædningen. Bomuld lagrer derimod fugt og pinde i kroppen som et koldt lag på sveden, hvilket kan medføre, at hudens temperatur falder med op til 10 ° Celsius.

3. Overdrive ikke det kølige bad

Bliv ikke for lang i den kolde sø eller pool. En dukkert i det forfriskende vand er fristende ved høje temperaturer, men pas på: kroppen kan afkøle sig og blive mere modtagelig for kolde vira.

Tip: Tør godt af efter badet. Det er bedst at beskytte dig selv ved straks at lægge tørre tøj på, så snart du kommer ud af vandet. Dette beskytter din krop mod nedkøling. For vandelskere, der ikke kan få nok af det kølige vand, er det værd at investere i en skjorte fremstillet af neopren. Dette syntetiske materiale anvendes hovedsagelig til dykkerdragt og har fremragende vand- og varmeisolerende egenskaber. Dette sikres ved små, jævnt fordelte gasbobler inde i stoffet.

4. Bedre afkølet let end iskoldt

Undgå isige drikkevarer, da de køler slimhinderne. Resultatet: Du kan ikke afværge forkølede virus nok.

Tip: Lad drikkevarer komme fra køleskabet om muligt og uden isterninger. De, der drikker iskoldede drikkevarer, genopfriske sig kun i første øjeblik. Fordi så bliver det virkelig varmt: Kroppen reagerer på det kolde chok med øget blodgennemstrømning. Bedre: drik kun kolde drikke ved at sluge.

5. Undersøg ikke temperaturændringer om aftenen

Altid have en let sweater eller jakke handy for at forhindre, at kroppen køles ned i tide. Selv på varme sommerdage kan det afkøle mærkbart om aftenen, og den formodede aften kan være en forkølende fare. Og hvad der begynder med en chill kan hurtigt blive til en sommerkold.

Tip: Bemærk også, at du ikke får kolde fødder i åbne sko. For eksempel tilbyder mange ølhaver og udendørs biografer tæpper, som du kan bruge, når det er nødvendigt.

6. Kørsel uden (kold) anger

Hvis du rejser i bil, skal du tage en klud eller anden beskyttelse til dit hoved og nakke. Udkast gennem åbne vinduer er ofte undervurderet, især på meget varme dage. Det afkøler og tørrer slimhinderne ud. Derfor skal du altid have en beskyttelse i bagagen, hvis du lader vinden blæse rundt om din næse. Dette gælder især for konvertible biler. Hvis du har et klimaanlæg i bilen, bør det ikke indstilles for koldt, så kroppen ikke afkøles.

Tip: Ved parkering kan solskærme hjælpe med at holde varmen ud af bilen. Vedlagt i tid til vinduerne giver de beroligende nuance i bilen.

7. Basking i moderation i solen

Udsæt dig ikke for meget varme og overdreven solskin. Fordi begge reducerer immunsystemet i dit immunsystem. Resultatet: solen tilbedere er mere tilbøjelige til sommer forkølelse. Hvis du er en af ​​de mennesker, der ikke kan få nok af solen, skal du sørge for at drikke nok. Dette holder slimhinderne fugtige og gør det svært for kolde vira at få adgang til din krop.

Tip: Gør dig komfortabel i skyggen et stykke tid, der beskytter din krop og hud.

8. drik nok

Drikk meget, især i varmt vejr. Det holder dig fit og sund! Vores krop handler om to tredjedele vand - drikker for lidt, det har en negativ indvirkning på kroppen. Sundhedsforstyrrelser som hovedpine, træthed eller endda nyresten er resultatet. En anden fordel ved at drikke: En tilstrækkelig hydratisering sikrer, at slimhinderne er godt fugtede. Din beskyttelsesskærm mod infektioner og patogener virker så godt.

Tip: Vent ikke med at drikke, før du føler dig tørstig. Det er et advarselssignal af din krop. Du har allerede drukket for lidt. Ved temperaturer over 30 grader er to til tre liter væske om dagen et must.

9. Forsigtig: risiko for infektion i store skarer

Undgå langvarige ophold i overfyldte steder. Især i lukkede områder kan kold virus spredes så optimalt. Et eksempel er overfyldte offentlige transportmidler: På grund af den begrænsede luftcirkulation og mængden af ​​mennesker er de et paradis for bakterier. Risikoen for infektion ved dråbeinfektion er derfor særlig høj på sådanne steder - og sommeren kold kun et lille skridt væk.

Tip: I korte afstande er det værd at cykle en gang. Frisk luft fremmer også blodcirkulationen og styrker kroppens forsvar. I din fritid bør du give gadecafeer og ølhaver præference over værelser med aircondition.

10. Håndvask

Vask dine hænder flere gange om dagen, da forkølede virus normalt sidder fast i huden først. Således kan rystende hænder eller berøring af en dørknap efter at en kold person har rørt det hurtigt blive kold risiko. Når dine hænder kommer i kontakt med ansigtet, kan vira hurtigt komme gennem næseslimhinden i din krop.

Tip: Forfriskende klud er en god måde at opdatere om sommeren og hjælpe med at holde dine hænder rene - i det mindste på kort sigt. Og de er praktiske til rejser.

Del med venner

Forlad din kommentar