10 tips for å senke blodsukkeret

Et forhøyet blodsukkernivå er et typisk tegn på diabetes. Personer som lider av diabetes, må vanligvis ta medisiner for å regulere blodsukker og / eller injisere insulin. Men senking av blodsukker er ofte mulig på en naturlig måte. Vi vil gi deg 10 tips om hvordan du senker blodsukkeret uten medisinering. Forresten, de som ikke har diabetes bør også ta de ti tipsene til hjertet fordi de kan forebygge diabetes.

Blodsukker og diabetes

Blodsukkernivået indikerer hvor høy mengden glukose i blodet er. Glukosen i blodet er en viktig energikilde for kroppen vår - spesielt hjernen og røde blodceller får sin energi fra glukose. Blodsukkernivået reguleres primært av de to hormonene insulin og glukagon. Mens insulin senker blodsukkernivået, gir Glucagon ham opp. I tillegg til glukagon, kan adrenalin, kortisol og skjoldbruskhormoner bidra til økning i blodsukkernivå.

Insulin senker blodsukkernivået ved å transportere glukose fra blodet inn i cellene. Glukose lagres enten eller konverteres til energi, spesielt i lever- og muskelceller. Gjennom denne prosessen senkes blodsukkernivået igjen.

I diabetes er imidlertid denne mekanismen forstyrret. Mens det er mangel på insulin hos diabetikere i type 1, mens det er nok insulin som produseres i type 2 diabetikere, kan insulin ikke lenger transportere glukosen inn i cellene. I begge tilfeller er det dermed et permanent forhøyet blodsukkernivå. Dette kan på lang sikt føre til alvorlig skade på nerver og kar, samt til øyne og nyrer.

Lavere blodsukker - men hvordan?

Som regel mottar diabetikere resept fra legen som bør øke insulinproduksjonen eller påvirke insulinresistensen positivt. I mange tilfeller må diabetikere også injisere insulin regelmessig for å regulere blodsukkernivået.

I tillegg til disse metodene kan blodsukkernivået også senkes av visse matvarer og atferd. Til tross for slike naturlige blodsukkerreduserende stoffer må det ofte bli tatt.

De 10 tipsene for å senke blodsukkernivået er egnet for friske mennesker, så vel som for type 1 og type 2 diabetikere. De som ikke har diabetes kan bli hjulpet av råd fra diabetes. Type 2 diabetikere kan senke blodsukkeret naturlig med tipsene og dermed øke trivsel. Selv om tipsene ikke kompenserer for insulinmangler for type 1 diabetikere, er denne mangelen mindre signifikant dersom blodsukkernivået ikke øker så mye.

Tips 1: Unngå stress

Når du er stresset, produserer kroppen stresskortet hormon. Dette, sammen med andre hormoner som glukagon, sikrer at blodsukkernivået stiger. Så jo mer avslappet du er, desto mer positiv vil det påvirke blodsukkernivået ditt.

For å unngå stress er avslappeteknikker som yoga eller autogen trening godt egnet. Intensivt planlegger avslapningsbrudd i hverdagen hvor du kan utføre avslappningsøvelsene dine og dermed komme til å hvile spesielt.

For å unngå stress er det viktig å ha nok søvn. Studier har vist at utilstrekkelig søvn resulterer i en økning i stresshormoner. Disse igjen sørger for at blodsukkernivået stiger.

Tips 2: Mat med lavt GI

Hovedsakelig spiser mat med lav glykemisk indeks (GI): Den glykemiske indeksen indikerer hvor mye en karbohydratrik mat påvirker blodsukkernivået. Glukose, som ikke trenger å bli omdannet og dermed kan absorberes direkte i blodet, har en glykemisk indeks på 100. En mat med en glykemisk indeks på 50 forårsaker bare halvparten så mye blodsukker økning sammenlignet med ren glukose.

For eksempel inneholder matvarer med lav glykemisk indeks hele korn, belgfrukter, grønnsaker og visse typer frukt. Hvitt mel, tørket frukt og bordssukker bør unngås.

Tips 3: Reduser vekten din

Hvis du har type 2 diabetes og er overvektig, er det viktig å jobbe for å redusere vekten din. Fedme på lang sikt fremmer utviklingen av insulinresistens. I tillegg øker fedme også insulinbehov. Omvendt betyr dette at en vektreduksjon kan føre til en reduksjon i blodsukkeret.

I mange tilfeller er en reduksjon i kroppsvekt på fem prosent tilstrekkelig til å oppnå suksess innen seks til tolv måneder - forutsatt at vekten forblir permanent redusert. For overvektige diabetikere anbefales et månedlig vekttap på ca. 1-2 kg. Fordi med større vekttap er vekttap vanligvis ikke varig.

Tips 4: Unngå for mye fett

Fett bør ikke gå glipp av i det daglige kostholdet, men mengden som forbrukes, kan ikke være for høyt. Anbefalt er en daglig dose på ca 80 gram fett.

Du bør være spesielt forsiktig for å unngå matvarer som inneholder mettet fett. Fordi mettede fettsyrer - som forekommer overveiende i animalske matvarer - fremmer insulinresistens. På den annen side anbefales flerumettede fettsyrer som positivt påvirker insulinresistensen. For eksempel er de inneholdt i store mengder i fisk og soyaprodukter.

Tips 5: Vær oppmerksom på hva du drikker

Ikke bare mat, men også visse drikkevarer kan øke blodsukkernivået. Disse er for det meste drinker som har høyt sukkerinnhold. Disse inkluderer for eksempel mange fruktjuicer og sukkerholdige brus.

På den annen side er mineralvann eller usøtet te ideelt for diabetikere. Te - spesielt grønn te - har en spesielt positiv effekt på blodsukkernivået. Det har vist seg i vitenskapelige studier at grønn te kan senke blodsukkeret. På denne måten bidrar grønn te til å forebygge diabetes, men det kan også ha en positiv effekt på eksisterende sykdommer.

Del med venner

Legg igjen din kommentar