12 gouden regels voor burnout-behandeling

Herken - geef niet de schuld - verander! Er zijn enkele belangrijke regels voor zelftherapie voor een opkomend of daadwerkelijk burnout-syndroom. Wanneer de drang om zichzelf te bewijzen, innerlijke leegte, of zelfs het gevoel niet uit een verloren situatie op zichzelf te komen, resulteert dit in een burnout-syndroom. Om deze morbide motivatie te veranderen, zijn er 12 gouden regels van zelftherapie die patiënten leren het leven anders te zien en hun fouten te herkennen - zonder er de schuld van te krijgen.

12 tips tegen burn-out

Dr. Vinzenz Mansmann, al lang anti-stress expert, beschrijft 12 gouden regels om burn-out en zelfmedicatie te voorkomen:

 1. Ontkenning is taboe. Vertrouw op de intelligentie van je lichaam. Geef de stress en beperkingen toe die zich fysiek, mentaal of emotioneel hebben gemanifesteerd.
 2. Verander leefomstandigheden. Als je werk, relaties, een situatie of een persoon je ongelukkig maakt, probeer dan de omstandigheden te veranderen of ga weg als dat nodig is.
 3. Vermijd overbetrokkenheid. Kies de gebieden of aspecten waarin u het meest bent betrokken en werk aan een "drukreductie".
 4. Vermijd isolatie. Doe het niet helemaal alleen! Maak of hernieuw nauwe relaties met vrienden en mensen die goed voor je zijn.
 5. Stop overzorg. Als je anderen gewoonlijk van hun problemen en verantwoordelijkheden verlost, leer dan beleefd af te zien van dit te doen. Probeer ervoor te zorgen dat ook jij zorgzaam behandeld wordt.
 6. Kortere kick. Leren delegeren, niet alleen op de werkplek, maar ook thuis en onder vrienden.
 7. Waarden veranderen. Probeer de betekenisvolle waarden te scheiden van het voorbijgaande en aarzelende - het belangrijke van het onbelangrijke. U spaart tijd en energie.
 8. De moed om "nee" te zeggen. Je vermindert je overmatig gebruik als je voor jezelf opkomt. Dit betekent het afwijzen van aanvullende claims of claims op uw tijd of gevoelens.
 9. Persoonlijk tempo. Probeer in evenwicht te leven. Ze hebben maar een beperkte hoeveelheid energie. Bepaal wat je wilt en nodig hebt in je leven en probeer vervolgens het evenwicht te vinden tussen werken met spelen en ontspanning.
 10. Attentie body! Mis geen maaltijden, kwel jezelf niet met strikte diëten, geef toe aan je slaapbehoefte, neem geen medische afspraken. Zorg voor een gezond dieet.
 11. Omgaan met zorgen en angsten. Beperk zorgpunten die een goede fundering tot een minimum beperken. Je krijgt meer grip op je situatie wanneer je minder tijd besteedt aan nadenken en in plaats daarvan meer tijd besteedt aan het zorgen voor je echte behoeften.
 12. Houd je gevoel voor humor. Lachen is de beste remedie tegen burn-out. Adem drie keer per dag in en uit en glimlach zacht terwijl je uitademt.

Zoek professionele hulp bij burn-out

Als je het gevoel hebt dat je op burn-out afstevent en je bent niet in staat om zelf de vicieuze cirkel te doorbreken, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter