32 tips for en vakker hud

Vakker hud, en sunn hud og et friskt, naturlig utseende, hvem vil ikke ha det? Her er mange små tips og triks for å forbedre og bevare utseendet ditt. For et godt preparert utseende begynner med hudpleie.

1. Vanlig rengjøring

Morgen og kvelden rensing fjerner ikke bare kremer og sminke, det fjerner også hudfett og svette. Porene tetter ikke og bakterier kan ikke formere seg.

2. Rengjør melk i stedet for vann

Vann alene er ikke i stand til å oppløse den fettete blandingen av sebum, krem ​​og sminke fra huden. Dette krever lipofile (fettoppløsende) stoffer, som de som finnes i rensemelk.

Den rensende melken er best gnidd inn med fingertuppene eller en svamp og lov til å suge inn i en kort stund og skyll deretter av med rikelig med varmt vann.

3. Tonic bygger opp

Ansikts toner hjelper til med å øke utvinningsfasen av syremantelen, som vanligvis tar 20 til 30 minutter å rense. I tillegg fjerner ansiktslotion kalkavsetningene fra kranvannet og rengjøringsavfall som kan tette porene på lang sikt og dermed forårsake urenheter.

4. Rengjør moden hud

For rensing av moden hud er vann-i-olje emulsjoner best egnet ettersom de bevare hudens syremantel. Også egnet er rensende kremer beriket, for eksempel med verdifulle vegetabilske oljer som jojoba, soya eller søt mandel.

5. Såpe bare på solid, fet hud

Siden såpe tilhører de alkaliske rengjøringsmidler og dermed angriper syremantelen, bør såpe bare brukes til meget robust, ganske fettete hud. For alle andre hudtyper bør dispenseres med vanlig såpe.

6. For sensitiv eller tørr hudkrem uten alkohol

For ikke å belaste fett- og fuktighetsbalansen på en sensitiv eller tørr hud enda lenger, bør ikke toner brukes med alkohol, men bare alkoholfrie Tonics eller termisk vann spray. Rødhet, betennelse og kløe unngås.

7. Finpored, rosete hudfarge gjennom peeling

Horny skalaer gjør huden ser fargeløs og kjedelig ut. En passende for hudtype peeling fjerner disse hudcellene uten å irritere huden og stimulerer blodsirkulasjonen. Små syntetiske perler eller naturlige granulater av knuste aprikoskjerner, kli eller sandsand virker som ultrafint sandpapir.

8. Masker - raske skjønnheter

Effekten av masker er umiddelbart synlig, så masker kalles også kosmetikkets raske skjønnhet. Masker med høyt fuktighetsinnhold gjør hudcellene hovne, gjør huden mer klumpete, friskere og jevnere, rynker reduseres.

For den trette huden er det spesielle fuktighetsgivende masker med urteekstrakter som mentol, mynte, kamfer etc. De har en forfriskende og avkjølende effekt, rødhet og hevelse forsvinner. Fuktighetsgivende masker med ekstrakter av kamille, sitronmelisse og humle setter den følsomme, irriterte huden.

9. Nattcremer støtter regenerering

Om natten er frekvensen av cellefordeling åtte ganger høyere enn i løpet av dagen, noe som betyr at regenereringsprosessen er i full gang. Ved mild morgenkvelning kan du se at fjerning av lymfevæske og slagg ikke virker så godt om natten. Nattkrem med aktive ingredienskomplekser av ginkgo, vitamin E, aminosyrer fra hveteproteiner etc. støtter regenerering av huden.

10. Vær oppmerksom på den begrensede holdbarheten til kremer

Trykt best før datoene gjelder for uåpnede krukker og rør. Åpnede kremer bør alltid være godt lukket og om mulig brukes innen 3 måneder, spesielt hvis de oppbevares ved romtemperatur.

Jo varmere, desto raskere kan de inneholdte oljene bli rancide eller bakterier dannes i smeltedigelen. Dette gjelder jo mer naturlig kosmetikk. Selvabsorberte, ikke konserverende kremer bør brukes umiddelbart eller frosset.

Del med venner

Legg igjen din kommentar