32 tips til en smuk hud

Smuk hud, en sund hud og et frisk, naturligt udseende, hvem vil ikke have det? Her er mange tips og tricks til at forbedre og bevare dit udseende. For et velplejet udseende begynder med hudpleje.

1. Regelmæssig rengøring

Morgen og aftenrensning fjerner ikke blot cremer og make-up, det fjerner også hudfedt og sved. Porerne lukkes ikke og bakterier kan ikke formere sig.

2. Rensemelk i stedet for vand

Vand alene kan ikke opløse den fedtede blanding af talg, creme og makeup fra huden. Dette kræver lipofile (fedtopløsende) stoffer, såsom dem der findes i rensemelk.

Den rensende mælk er bedst gnides med fingerspidser eller en svamp og får lov til at opsuge i en kort tid og derefter skylles af med rigeligt varmt vand.

3. Tonic bygger op

Facial Toner hjælper med at fremskynde genopretningsfasen af ​​syrekappen, hvilket typisk tager 20 til 30 minutter at rense. Derudover fjerner ansigtslotion kalkvandsforekomsterne fra vandhanen og rensningsaffald, der kan tilstoppe porerne på lang sigt og dermed forårsage urenheder.

4. Ryd moden hud

Til rensning af modent hud er vand-i-olie emulsioner bedst egnet, da de bevarer hudens syrehætte. Også egnede er rensende cremer beriget, for eksempel med værdifulde vegetabilske olier såsom jojoba, soja eller sød mandel.

5. Sæbe kun på solid, olieagtig hud

Da sæbe tilhører de alkaliske rengøringsmidler og dermed angriber syremantlet, bør sæbe kun bruges til meget robust, ret fedtet hud. For alle andre hudtyper bør dispenseres med almindelig sæbe.

6. Til følsom eller tør hud, toner uden alkohol

For ikke at bære fedt- og fugtbalancen på en følsom eller tør hud endnu længere, bør der ikke bruges toner til alkohol, men kun alkoholfrie Tonics eller termiske vandsprayer. Rødmen, betændelse og kløe undgås.

7. Finpored, rosenrødt skind gennem afskalning

Horny skalaer gør huden til at se farveløs og kedelig. En passende til hudtype peeling fjerner disse hudceller uden at irritere huden og stimulerer blodcirkulationen. Små syntetiske perler eller naturlige granulater af knuste abrikoskerner, klid eller havs sand virker som ultrafine sandpapir.

8. Masker - hurtige skønheder

Effekten af ​​masker er umiddelbart synlig, så masker kaldes også kosmetikernes hurtige skønhed. Masker med højt fugtindhold gør hudcellerne svulmer, hvilket gør huden mere blødt, friskere og glattere, rynker reduceres.

Til den trætte hud er der specielle fugtighedsgivende masker med urteekstrakter som mentol, mynte, kamfer osv. De har en forfriskende og afkølende virkning, rødmen og hævelsen forsvinder. Fugtighedsbevoksende masker med ekstrakter af kamille, citronmelisse og humle beroliger den følsomme, irriterede hud.

9. Night cremer understøtter regenerering

Om natten er cellefordelingstakten otte gange højere end i løbet af dagen, hvilket betyder, at regenereringsprocessen er i fuld gang. Ved mild morgenkvældning kan du se, at fjernelse af lymfevæske og slagg ikke virker så godt om natten. Natkrem med aktive ingredienskomplekser af ginkgo, vitamin E, aminosyrer fra hvedeproteiner osv. Understøtter regenerering af huden.

10. Vær opmærksom på den begrænsede holdbarhed af cremer

Trykt bedst inden datoer gælder for uåbnede krukker og rør. Åbnede cremer bør altid være godt lukket og om muligt anvendes inden for 3 måneder, især hvis de opbevares ved stuetemperatur.

Jo varmere, jo hurtigere kan de indeholdte olier blive rancide eller bakterier dannes i diglen. Dette gælder mere og mere for naturlig kosmetik. Selvabsorberede ikke konserverende cremer skal anvendes straks eller frosne.

Del med venner

Forlad din kommentar