4 populaire wellnessrituelen van over de hele wereld

Veel mensen voelen zich gestresst in het dagelijks leven en tijd is een luxeartikel geworden. Het is daarom des te belangrijker om te genieten van momenten van ontspanning en om uw kleine rustpauzes in het dagelijks leven te plannen. Wellnessbehandelingen zijn een populair middel om ontspanning te combineren met de bevordering van gezondheid en schoonheid. We zullen je kennis laten maken met vier wellnessrituelen van over de hele wereld die je zullen helpen goed uit te schakelen.

1. Sauna als een wellnessklassieker

Talloze spa's en zwembaden nodigen u uit om te ontspannen met een combinatie van zwemmen en zweten. De sauna en sauna zijn elementaire componenten van de Finse cultuur.

Ook in de buurlanden Noorwegen en Zweden is sauna erg populair en wordt gebruikt om verschillende positieve effecten op het lichaam te bereiken. In Duitsland maakt de sauna al lang deel uit van het standaard wellness-programma.

De volgende effecten treden op tijdens een saunasessie, onder andere:

  • de spieren zijn ontspannen
  • De bloedsomloop en het immuunsysteem worden gestimuleerd, zodat een wandeling in de sauna ook kan worden gebruikt om verkoudheid te voorkomen
  • De huid wordt na de sauna goed voorzien van bloed en dus rooskleurig en strak

Er zijn veel verschillende rituelen voor een bezoek aan de sauna. Evenzo worden de vele mogelijkheden van infusies gebruikt om holistisch te ontspannen.

2. Turkse badcultuur - Hammam

In de islamitische cultuur speelt de reiniging van het lichaam en dus van de ziel een zeer belangrijke rol. De wandeling naar het badhuis is een combinatie van een lichaamsreiniging, een massage en een bezoek aan het stoombad. Last but not least, de badhuizen zijn ook de plaats van communicatie.

Het gevoel van welzijn in een hamam komt snel tot leven: naast een scrub- en schuimmassage op de warme Hammam-steen zijn extra water en een sessie in het stoombad geïntegreerd in deze eeuwenoude wellnessbehandeling.

Na een bezoek aan de hamam worden je eigen energiereserves opgeladen, het hoofd is vrij en het lichaam ontspant en ontspant tijdens de massage.

3. Indonesische inspiratie: Bali Boreh

Wellness van top tot teen belooft het traditionele Balinese ritueel van behandeling met Bali Boreh. Bali Boreh bestaat uit verschillende wellnessbehandelingen en is geweldig voor het overboord gooien van stress.

Na eeuwenoude recepten worden kruiden en specerijen gemengd met elke behandeleenheid:

  1. De ceremonie begint met een goed getemperd kruidenbad voor de voeten, waarop twee traditionele drankjes worden geserveerd.
  2. Een speciale traktatie is de daaropvolgende Pijat-massage, waarbij de verwijdering van metabolische afvalproducten wordt bevorderd.
  3. Een warme kruidenwikkel na de massage kalmeert en kan leiden tot een versterking van de afweer van het lichaam.
  4. Daarna wordt het lichaam ingesmeerd met een verfrissende tonic.
  5. Ten slotte wordt een speciale Bali Boreh-balsem op het lichaam aangebracht.

4. Huna Mana - de mosselmassage van Hawaï

Huna Mana is een zogenaamde energiemassage. Het bereikt positieve en ontspannende effecten voor het lichaam door een combinatie van traditionele technieken en verschillende massaslagen, evenals het opleggen van schelpen.

Terwijl lichaamsspanningen met tikkende en vibrerende massagestrepen van de achterkant van het lichaam kunnen worden losgelaten, wordt de massage aan de voorkant van het lichaam uitgevoerd met vloeiende en stille handgrepen.

Op het gezicht en de voorkant van het lichaam worden mosselen aangebracht voor extra energie. Daarnaast zorgen Hawaiiaanse geluiden en ritmes voor een diepe ontspanning.

Exotische wellnessrituelen in dit land

Om van deze wellnessrituelen te genieten, hoef je niet op wereldtournee te gaan. Talrijke wellnessstudio's en spafaciliteiten hebben exotische zorgrituelen aangenomen en bieden ook passende wellnessbehandelingen in dit land. Dus: laat jezelf verwennen!

Deel met vrienden

Laat je reactie achter