4 tips for nybegynnere

Sport er sunt, men den som overdriver, gjør ikke noe godt for kroppen sin. For eksempel viser mange studier at profesjonelle idrettsutøvere er mer sannsynlige for å være syke fordi deres immunsystem ikke avbryter utholdenhetstrening. Dette fenomenet kan observeres uavhengig av hvilken sport som utøves: Stor innsats og utmattelse gjør kroppen mer mottakelig for angrep av virus og bakterier. En effekt som kan være effektiv i opptil ti dager.

Likevel er idrettslegerne enige om at helsemessige fordeler av sport oppveier risikoen mange ganger over. Millioner mennesker i alle aldre gjør sport. Sport gir dem en følelse av samvittighet hver dag, skaper sosial kommunikasjon, forbedrer fysisk velvære og bidrar til å styrke, gjenopprette og opprettholde helse.

4 gode tips for nybegynnere i sport

Risikoen for skade i trening kan minimeres av enhver idrettsutøver ved å følge noen enkle regler.

  1. Dette inkluderer fremfor alt en helseundersøkelse før idretten. Dette er spesielt viktig for nybegynnere og returneiere over 40 år. Selv med eksisterende sykdommer, ulemper eller med aktuelle klager, bør legen bli bedt om råd. Dette påvirker spesielt personer med høye risikofaktorer som fedme, diabetes, økte blodlipider, hjertesykdom, vaskulære eller konvulsive lidelser. De som tar medisiner regelmessig, bør diskutere inntakstidene på idrettsdager med legen eller apoteket.
  2. Det er viktig for alle nybegynnere å starte sakte med sporten og ikke umiddelbart full gass. Det er best å starte under veiledning i en klubb eller på treningsstudioet. Og så er det på tide å holde på ballen, så om mulig minst to ganger i uken for å forfølge din favoritt sport. Sport bør være anstrengende, men ikke overstyrt. Etter idretten kan du være oppbrukt, men ikke helt ødelagt. Det er bedre å trene lenger og med glede enn å være kort og overharde. I idrett er det viktig å ta en pause fra trening og da bør det være nok tid til gjenoppretting.
  3. Enhver som er syk eller har feber bør holde seg en stund med sporten og la sykdommen helbrede helt. Hvis en infeksjon ikke kurere, kan det føre til spredning av virus eller bakterier fra blodet til hjertemuskelen. Også en skade bør gis en tilstrekkelig brudd i trening, for ikke å skade helingen.
  4. Mange idrettsutøvere legger for lite verdi på sports-tilpassede sportswear. Dette må være mindre fasjonabelt, men funksjonelt: oppvarming om vinteren og fortsatt pustende og vindtett, om sommeren skal brukes ved siden av lyse klær og hodeplagg mot flammende sol. De som liker å løpe i skogen eller på enger, hindrer tippebiter med lange sportsbukser og langermet skjorte.
Del med venner

Legg igjen din kommentar