5 ting der gør en baby glad

En glad, tilfredsstillende og velafbalanceret baby: det er det, som alle forældre ønsker. Selvfølgelig medfører hvert barn fødsel egen personlighed og individuelle træk. Men så forskellige som de små er det også let at give dig en god start i livet. De fem vigtigste tips til nybagte forældre:

1. Nærhed giver barnet sikkerhed

Ni måneder kan babyen mærke Mamas varme, høre hendes hjerteslag og føle sig meget sikker. Ikke underligt de små føler sig mest komfortable, når de giver dig den følelse af sikkerhed. Når du bærer en slynge, ved den elskede babysmassage eller i den daglige koldtimer: Babyer elsker pats og kropskontakt. Af den måde: Optimalt er dit barn også meget tæt på dig om natten. Dette behøver ikke at være i forældrenes seng - selvom barnesengen ligger i soveværelset, føles barnet tæt på forældrene. (Kort afstand er også en fordel under nattlig amning!).

2. Amning er god for mor og baby

Brystmælk er en sand allround. Det er den sundeste kost for babyer i de første seks måneder, beskytter mod allergi og har en positiv effekt på børns udvikling godt i barndommen. Amning er den naturlige måde at fortsætte den unikke bånd mellem mor og baby, selv efter fødslen. Moderen har også fordel af amning, fordi det fremmer regressionen, og ammende kvinder kan normalt glæde sig over deres gamle vægt.

3. For meget spænding stress

Overlad ikke din lille. Tør at begrænse besværet af besøgende efter fødslen og vænne sig til den nye familiesituation i en lille skala. Endnu senere er mindre mere. En konstant løbende tv, hver dag en anden baby kursus, konstante udflugter: Dette over-stimulerer babyen. Hvis du på den anden side tillader en nyfødt at komme til fred i verden og langsomt vænne sig til sit nye liv, vil forældrene i sidste ende også have gavn af det.

4. Ritualer giver sikkerhed

En sengetidstøvle, en fælles kælle efter en forandring af tøj, en daglig eftermiddagstur: børn elsker de samme, stadige processer. Forældre kan finde dette kedeligt, men de små er store fordi det strukturerer deres lille nye verden og giver dem sikkerhed og fortrolighed. Det er også dejligt, når far og baby har et fælles ritual, fx badning eller i seng.

5. Gøre noget godt for dig selv

Kun tilfredse forældre har tilfredse babyer. Forkæle dig selv fra tid til anden meget bevidst korte pauser og daglige udflugter. Dette kan være en afslappende fuld bad, lidt shopping, en aften for to. Tip til Stillmamis: Hvad med en nat uden at komme op? Hvis du pumper ud en mælkeoration, og din partner overtager den nattlige fodring i weekenden, kan du igen sove i fred og genoplade batterierne. En velsignelse, der vil give dig uforudsete kræfter!

Del med venner

Forlad din kommentar