Afvallen zonder sporten: hoe het werkt!

Afvallen zonder sporten is niet eenvoudig - maar met de juiste tips en trucs heel goed mogelijk. Degenen die aan sport doen, verbranden energie en kunnen zo gemakkelijk onnodige kilo's kwijt. Maar zelfs zonder zweterige training, kun je je kilo's laten vallen. Om zonder sport af te vallen, is het essentieel dat je gedisciplineerd bent. Hoewel je geen strikt dieet hoeft te volgen, zul je op de lange termijn van dieet moeten veranderen. In ieder geval mag je niet van de honger omkomen. We zullen je de beste tips geven over hoe je gewicht kunt verliezen zonder te sporten.

1) groenten en fruit

Als u zonder oefening wilt afvallen, is een gezonde voeding essentieel.Zorg ervoor dat u dagelijks ten minste vijf porties fruit en groenten eet. Het is het beste om altijd een schaal appelwiggen, komkommerreepjes of kleine worteltjes bij de hand te hebben. Hier kun je zonder schuldig geweten toegang tot krijgen, als de verlangens die je hebt overvallen.

Kortom, je moet groenten beter eten dan fruit, omdat groenten minder fructose bevatten en dus minder calorieën bevatten.

2) Verhoog de eiwitinname

Om met succes gewicht te verliezen zonder te sporten, moet u uw eiwitinname verhogen tot ongeveer 1, 5 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten meestal heel weinig vet en bevatten weinig calorieën. Niettemin, eiwitten vullen je voor een lange tijd omdat ze ervoor zorgen dat het lichaam meer verzadigingshormonen vrijgeeft. Krijg meer toegang tot producten zoals vetarm gevogelte, verse vis, eieren, karnemelk en yoghurt.

3) Drink veel

Net zo belangrijk als goede voeding is dat je voldoende vocht drinkt. Als u zonder oefening wilt afvallen, moet het idealiter ongeveer drie liter per dag zijn.

Neem vooral water en ongezoete kruidentheeën, omdat ze weinig of geen calorieën bevatten. De vloeistof vertraagt ​​de eetlust en vermindert het hongergevoel, waardoor het makkelijker wordt om af te vallen!

Tip: drink voor elke maaltijd een glas water, dan is de maag al vol en begint de verzadiging sneller.

4) Vermijd stress

Als je zonder oefening wilt afvallen, moet je zoveel mogelijk stress vermijden. Vanwege stress kan onbedwingbare trek worden geactiveerd. Daarnaast eten mensen die onder stress zitten vaak onbewust naast zich of 'belonen zichzelf' voor hun ontberingen met een ongezonde snack.

Als je gestresst bent, neem tussendoor wat ontspanningsoefeningen. Zelfs een korte wandeling kan helpen om je geest te zuiveren. Dus je kunt het hunkeren naar eten voorkomen en incidenteel een paar extra calorieën verbranden!

5) Meer bewegen in het dagelijks leven

Het hoeft niet altijd om sport te gaan - meer beweging in het dagelijks leven kan ertoe bijdragen dat de kilo's sneller tuimelen:

  • In plaats van de lift, neem de trap en loop over kleine paden.
  • Bel bijvoorbeeld uw collega niet op drie kantoren, maar ga persoonlijk langs.
  • U kunt ook het postkantoor te voet naar de mailbox brengen.
  • Als u met het openbaar vervoer naar het werk reist, kunt u ook de rondreis gebruiken om de laatste stop te voet te nemen of naar een fiets te gaan.

6) Vetverbranders stimuleren de stofwisseling

De term "vetverbrander" mag niet te letterlijk worden genomen. Geen voedsel zal de flab zomaar laten smelten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen u echter helpen gewicht te verliezen door uw stofwisseling te stimuleren.

Een goede vetverbrander, bijvoorbeeld, capsaïcine - de prikkeling is onder andere in peper en chili. De essentiële oliën in kaneel, gember en jeneverbes hebben ook een spijsverteringseffect.

7) schoonmaak van het huis

Zelfs zonder sport kun je in het dagelijks leven gemakkelijk een paar calorieën verbranden: het schoonmaken van ramen, stofzuigen en strijken verhoogt het energieverbruik. Bijvoorbeeld, met een halfuur reiniging van uw ramen verbrandt u 80 calorieën, met een half uur strijken 100 calorieën en met een half uur stofzuigen zelfs 110 calorieën.

Tuinieren is ook uiterst effectief: iedereen die struiken of bloemen een half uur plant, verbrandt maar liefst 150 calorieën.

8) Lachen maakt je slank

Niet alleen met het schoonmaken van het huis, maar ook met andere dagelijkse activiteiten, kunt u gemakkelijk zonder sport afvallen. Dus loop er doorheen, onder andere door te lachen en de kilo's krachtig te kussen. Als je elke dag tien minuten aan het lachen bent, kun je tot 40 calorieën verbranden - dat is ongeveer hetzelfde als een stuk chocolade.

Naast lachen is zoenen ook een echte calorie moordenaar: je kunt tot 20 calorieën per minuut verbranden met een intense kus.

9) onthoud je van stimulerende middelen

Wie zonder sport wil afvallen, moet een ruime marge maken rond luxe voedsel: voor degenen die doorgaan met zoete en vettige lekkernijen en alcoholaanvallen, zal het moeilijk zijn met het gewichtsverlies. Maar verbied niet alles van de ene dag op de andere, want anders begint de frustratie snel.

Verminder langzaam je stimulantieverbruik beetje bij beetje, zodat het lichaam er langzaam aan kan wennen. Trakteer uzelf bovendien af ​​en toe op iets zoets om hunkeren naar eten te vermijden. Pak dan alleen een stuk chocolade en niet een hele plaat.

10) afvallen tijdens het slapen

"Slanke slaap" klinkt verleidelijk - maar zo eenvoudig is het niet. Helaas, zonder zorgvuldigheid en discipline, tuimelen de ponden niet. U kunt echter gewichtsverlies ondersteunen door op het juiste moment de juiste voedingsmiddelen te eten. Vooral belangrijk is het avondeten: eet niet te laat in de avond en laat je best niet van koolhydraten af. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat uw vetverbranding 's nachts optimaal werkt.

Overigens: wie voldoende slaapt, heeft minder problemen met de figuur. Zorg dus dat je minstens zeven tot acht uur 's nachts slaapt.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter