ADHD symptomer i voksen alder

Symptomer på ADHD hos voksne

Siden 2005 har en studie om ADHD blitt utført ved Georg Elias Müller Institutt for psykologi ved Universitetet i Göttingen. Fordi ADHD kan påvirke det private og profesjonelle livet betydelig: "De som rammes, finner det ofte vanskelig å organisere hverdagen, og de har en tendens til å komme seg ned og hoppe fra en jobb til en annen uten å fullføre en jobb, gjøre en feil eller jobbe ineffektivt I mange tilfeller er det vanskeligheter med veiledere og kolleger, sier studieleder Halina Lackschewitz.

ADHD symptomer er ikke unike i voksen alder

Selv om hyperaktivitet ikke lenger er så uttalt hos mange voksne som det er hos barn og ungdom, ble mange påvirket og rastløs. "Folk med ADHD er rapportert å slite med daglig stress, så vi vil bruke vår studie for å undersøke hvordan de håndterer stressende situasjoner og hvordan de kan lære å takle stresset bedre."

Spesielt hos voksne er symptomene forskjellige og ikke helt klare: Det er en gradvis overgang fra mild til alvorlig symptomer. Nesten alltid har sufferers problemer med å takle oppgaver som krever en lengre periode med oppmerksomhet.

De kan heller ikke kontrollere og kontrollere deres følelser godt - det er ikke alltid lett å jobbe med dem. I tillegg lider de av en konstant indre spenning, som begrenser fokuset på ett emne i sitt faglige liv, og på den annen side kan bringe ansatte i randen av fortvilet.

Typiske symptomer og symptomer på ADHD

I en brosjyre fra den farmasøytiske produsenten sier Lilly-Pharma: "Hvis symptomer på oppmerksomhetsunderskudd oppstår alene, blir en ADHD diagnostisert av uoppmerksom type, når hyperaktivitet og impulsivitet kommer til det, snakker man om kombinert type. Over alderen endres kjernevaksymene i alvorlighetsgrad 'Attention Deficit Disorder fortsetter vanligvis, mens hyperaktivitet og impulsivitet ofte reduseres.' jeg

I heftet fremgår det videre at 50 til 60 prosent av ADHD voksne opplever vanskeligheter i områdene

  • oppmerksomhet,
  • motor hyperaktivitet,
  • Impulsivitet og
  • i sosiale samspill

Det kan forårsake problemer ikke bare på jobb, men også i forhold til En liten andel av voksne (10 til 15 prosent) med uttalt hyperaktivitet har andre psykiske problemer og kan ha betydelige problemer med andre mennesker - dissosialitet er et teknisk begrep for det.

ADHD-folk kan utvikle flere psykiske lidelser som følge av hyppige konflikter og feil. Studier viser at det er økt risiko for å utvikle en annen psykiatrisk sykdom som depresjon, angst eller personlighetsforstyrrelse som borderline eller å utvikle narkotika- og / eller alkoholavhengighet.

Del med venner

Legg igjen din kommentar