fedme

Fetreforeldre, fete barn - leger høres alarmen. Antallet personer med en sterk overvekt fortsetter å stige. Tips om kosthold og vekttap ser ut til å ha liten effekt. Hva kan gjøres? Fedme (fedme, fedme, fedme) er et massefenomen, spesielt i de industrialiserte landene: Antallet personer som overveier for mange kilo på vektene, i en alarmerende hastighet, spesielt i barndommen. Fedme begrenser livskvaliteten og forkorter forventet levealder. Fedme er en risikofaktor for mange sykdommer, for eksempel høyt blodtrykk (hypertensjon).

Fra fedme til fedme

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har antall overvektige mennesker tredoblet de siste 20 årene. Selv om liten overvekt har liten negativ innvirkning på helsen. Men det er allerede et tegn på at mer energi forbrukes enn forbrukes med mat. Ofte blir overflødig fett akkumulert og fedme blir fedme.

Fedme: Kosthold som hovedårsak

Om lag en av fem kvinner lider nå av en slik sykelig overvekt. Ifølge en studie fra Robert Koch Institute (KiGGS-studien) er ca 15% av barn og ungdom overvektige og 6% er overvektige. Dette betyr at 800 000 barn og ungdom lider av fedme. Spesielt kritisk: fedme vokser ikke, men øker med alderen.

Hovedårsaken er fremfor alt kostholdet vårt: for mye, for fett, for høyt kalori. I tillegg, for lite trening for å bruke overskytende kalorier. Dette brenner ikke energien, men lagrer den for dårlige tider. Bare at disse aldri kommer, og med det vokser fettbutikkerne. Fedme er ofte tungvint og bringer raskt ut av pusten - som i sin tur ikke fremmer bevegelsens glede. Fedme og fedme er en ond sirkel der flere og flere mennesker er fanget.

Grad av fedme

Om vekten fortsatt er i normal rekkevidde, overvektig eller allerede har utviklet en fedme, kan bestemmes med kroppsmasseindeksen (BMI). BMI setter vekten i forhold til kroppsstørrelse (BMI = kg / m²), med små variasjoner avhengig av alder. Ved normal vekt er BMI i området 18, 5 til 24, 9, i overvekt til 29, 9; Alt om det er en fedme.

Ofte er dette videre oppdelt i tre karakterer - fedme klasse I består av et BMI på 30, fedme klasse II fra et BMI på 35 og fedme klasse III (fedme permagna) fra en BMI på 40. For eksempel en 170 cm høy En klasse I fedme fra en vekt som starter ved 87 kg, mens en fedme permagna fra en vekt på 116 kg.

Del med venner

Legg igjen din kommentar