Fedme - Forebyggelse

Jo mere udtalt fedme er, og jo længere det vedvarer, jo vanskeligere bliver terapien. Derudover er konsekvenserne som forhøjet blodtryk (hypertension) og arteriosklerose i vægttab ikke altid reversible. Derfor er det vigtigt ikke at lade fedme udvikle sig eller ikke lade små fedme blive fedme.

Sund livsstil er alfa og omega

Den vigtigste faktor i forebyggelse af fedme er en sund livsstil: en afbalanceret kost med lavt og sundt fedt, højt fiber og vitaminer og lavt industrisukker. Lige så vigtigt som kost er regelmæssig motion - ikke bare midlertidig, men konstant. Det mest egnede er udholdenhedssport som svømning.

Fedme: Beskyt børn tidligt

Desværre har mange undersøgelser af overvægt og fedme også vist, at forebyggende foranstaltninger hos voksne producerer relativt lidt. De har større effekt hos børn, især hvis forældrene støtter forandringen i livet.

De første år af livet er ofte indflydelsesrige - også hvad angår livsstilsvaner som kost og motion. I sidste ende skal forebyggelse mod fedme og fedme derfor begynde i barndommen. Det er derfor vigtigt, at pædagoger er uddannelsesmæssige, og at børnehaver og skoler indgår i nærings- og træningsemnerne.

Fedme: Overvægt på trods af kost

Det er selvfølgelig bedst at nå og opretholde normal vægt. Ikke egnet til dette er kostvaner, der lover hurtigt vægttab. Selvom de arbejder på kort sigt, er de mere skadelige i det lange løb, end de er i at bekæmpe fedme og fedme. De kan også forstyrre den naturlige appetitregulering.

En anden uønsket bivirkning af korttids vægttab: Som med en yo-yo, går vægten op så hurtigt som før, efter at have tabt sig. Vægttab, dvs. vægttab, giver kun mening, hvis en permanent forandring i livsstil går hånd i hånd. Dette omfatter en ændring i kost i henhold til DGE (tysk ernæringsforening) samt ændringer i fysisk aktivitet. Dette er den eneste måde at skabe en negativ eller afbalanceret energibalance på, som ikke spiser mere energi end den forbruger.

Del med venner

Forlad din kommentar