Nuværende ernæringsmæssige tendenser

Hvilke krav laver vi af den perfekte diæt? Det skal være enkelt, raffineret og hurtigt at forberede, sunde, rige på vitaminer, fibre og samtidig lavt i kalorier, sukker og fedt. Og i en alder, der primært er præget af stress, hektisk rush og konstant mangel på tid. Det faktum, at vores daglige brød, kosten, synes at blive mere og mere vigtigt, fremgår af mange tv-programmer, der udelukkende dækker emnerne madlavning og ernæring. Mälzer, Lafer & Co. underholder tusindvis af seere hver uge og giver information om sunde, ekstraordinære ingredienser, sofistikerede opskrifter og simpelt forberedelse - med det formål at bringe variation i hverdagen og frem for alt at konsolidere bevidstheden om sund ernæring.

Fortæl mig hvad du spiser, og jeg fortæller dig, hvem du er

Denne erklæring bliver stadig vigtigere. I mellemtiden kommer sundhed og velvære først. Hvad betyder det, den sunde og afbalancerede kost og hvordan ser det ud i fremtiden. Hvorfor er hylderne i supermarkedet med færdige måltider blevet større, udvælgelsen varierer mere og mere?

Udviklingen i frisk mad fra de kølede hylder eller økologiske produkter bør ikke ignoreres. Et eksempel: Drikkefrugt fra flasken. Smoothies består kun af frugter uden sukker og vand, og de indeholder nøjagtigt det anbefalede daglige krav til frugt. Denne udvikling vil fortsætte med at udvikle sig i fremtiden: frisk sund mad, der kan købes færdigfremstillet og spises straks med en klar samvittighed.

Hvor går den kulinariske rejse?

Fastfood eller organisk? Er det egentlig bare et spørgsmål om systematisk at undersøge god smag, ukompliceret hastighed eller endda vores helbred? Hjertet i chokoladesauce, gedeostsorbet eller granatæbleandebrystet i granatæble er ikke længere nogen innovation på menuen.

Internationale madtendenser og opskrifter fra hele verden er let tilgængelige takket være internettet, de matchende ingredienser, eksotiske og ekstraordinære fødevarer bringes næsten dagligt i luften i de tyske supermarkeder.

Molekylær inspireret eller sund?

Det molekylære køkken har oplevet en ægte hype i flere år. Juan Amador og Ferran Adrià er navne, der har formet dette innovative forberedelse og en ny opfattelsesskole. Madlavning er lavet med Calazoon, calcium lactat gluconat og tilsætningsstoffer som alginater i fysisk-kemiske processer. I øjeblikket beskriver den schweiziske Martin Suter i sin roman dette tema og de afrodisiakanske smag sensationer mellem erotik og sensualitet. Uanset om man stadig kan tale om bevist madlavning eller moderne kunst er spørgsmålet. Det er klart, at opfattelsen af ​​speciel mad og oplevelsen under måltidet er tydeligt i forgrunden, og det fortsætter med at være fokuseret.

En lignende tendens er oplevet af den såkaldte funktionelle mad, mad med yderligere sundhedsmæssige fordele. Begyndende med probiotika i yoghurt, hvilket positivt påvirker tarmfloraen, smør, der ikke indeholder kolesterol og lavt fedtindhold, brød, der beskytter mod osteoporose. Flere og flere fødevarer indeholder mælkesyrebakterier, essentielle omega-3 fedtsyrer eller antioxidanter, der siges at øge immunsystemet, bekæmpe frie radikaler og øge det generelle velfærd. Det vigtigste er, vores fødevarer indeholder sundhedskomponenter, der positivt påvirker den nuværende udøvelse af sundhed.

Del med venner

Forlad din kommentar