Diabetes och fastande

Fasta trots diabetes - är det möjligt? Varje år slutar den dumma tiden med en sju veckors fasta period. Många vill medvetet förkorta under lånet. Vanligtvis i veckorna mellan karnevalen och påsken ges vissa konsumtionsvaror som kött, alkohol, nikotin eller godis. Nästan hälften av tyskarna anser att en begränsning under lånet är användbar, vilket undersökningar visar.

Fastande: Motiverna är olika

Men motiven till fastande kan vara väldigt annorlunda: medan källan till 40-dagars lån är religiös - kristna minns Jesu Kristi lika långa anspråk före hans offentliga tjänst - idag vill många fastande människor ompröva och omorganisera sina vardagliga vanor, eller medvetet liv.

För många överviktiga människor är det viktigaste att gå ner i vikt. Så många av de cirka åtta miljoner människor som bor i Tyskland med typ 2-diabetes måste kämpa med sina pounds. Men de kommer inte att kunna hantera viktproblem på lång sikt lika snabbt som friska människor. Dessutom behöver diabetiker som vill snabbt bli extra försiktiga. Radikala botemedel kan till och med vara farliga för personer med diabetes. Varje fasta bör alltid diskuteras i förväg med läkaren och åtföljas av detta!

Diabetes och fastande: Undvik lågt blodsocker

Diabetiker måste vara särskilt försiktig vid fastande: Vanligt blodsockermätning och en anpassning av behandlingen är oundviklig. I princip är fastning också tillåtet för diabetiker, förutsatt att de inte lider av hjärt-kärlsjukdomar och inte har några problem med njurar eller lever.

En radikal förändring i kost har dock en stark inverkan på metaboliska processer. Speciellt för diabetiker som behandlas med blodsockersänkande medel eller insulin ökar risken för hypoglykemi. För att reglera metabolismen under fastande måste dosen av insulinsprutorna eller de orala antidiabetika i form av tabletter anpassas individuellt till matintaget. För att utesluta risker rekommenderas en medicinsk guide och övervakning av hela fasta botemedel.

För regelbunden blodglukosövervakning bör personer med diabetes använda sig av toppmodern utrustning medan de fastar. De levererar inte bara ett tillförlitligt resultat inom en mycket kort tid utan är också omedelbart redo att användas i en nödsituation, eftersom de inte behöver kodas.

Vilken fastande metod i diabetes?

Personer med diabetes bör inte ta stränga fastande dieter utan fasta livsmedel. Till den så kallade totala fastningen, som även kallas en nolldiet, borde bara helt friska människor våga, för kroppen får därmed någon energi. Endast vatten och vissa te, till exempel osötad frukt eller örtte, är tillåtna.

Detsamma gäller juicebehandling: här kompletteras kosten endast med små mängder frukt- och grönsaksjuicer. En mildare variant erbjuder den så kallade fasten, som inte används för läkning. snarare, det förhindrar sjukdom genom dess avgiftning och avgiftande effekt på kroppen.

Den fasta efter Buchinger är holistiskt inriktad och består av lättnad och Aufbautagen och tarmar tillsammans. Dessutom rekommenderas diabetes i fasta botemedel, vilket ger kroppen tillräckligt med näringsämnen och mineraler, såsom Schroth-botemedel (7-dagars botemedel) eller lämplig för daglig användning med fasta örter, flingor, frukter och grönsaker.

Fasta och Diabetes: Slutsats

Fastande kan vara meningsfullt för typ 2-diabetiker när det gäller att byta kost till en friskare livsstil eller förhindra sjukdomar som orsakas av ohälsosam livsstil. Fasta dieter för diabetiker ska alltid ske under medicinsk övervakning.

Efter fastning bör näringsplanen permanent innehålla en blandad diet med varierande, låg fetthalt och låg kalori, huvudsakligen bestående av frukter, grönsaker och helkornsprodukter.

Fasta för diabetiker: Undvik risker

  • Trots alla försiktighetsåtgärder får inte alla diabetiker fasta. Tal därför med din läkare i förväg.
  • Låt din läkare individuellt justera medicineringen till din fastande regim.
  • För att undvika lågt blodsocker under fastning, bör du regelbundet mäta ditt blodsocker.
Dela med vänner

Lämna din kommentar