Fjern hornhinnen: Slik fungerer det!

Cornea beskytter våre hender og føtter mot trykk og friksjon. Til tross for sin viktige funksjon, blir hornhinnen ofte betraktet som stygg og fjernet. Når du fjerner de faste hudlagene, kan du imidlertid gjøre mye feil. Vi avslører hvordan du fjerner hornhinnen riktig og hvilke hjemmemekanismer er spesielt effektive. I tillegg gir vi deg verdifulle tips for å forhindre dannelsen av calluses.

Kornea på hender og føtter

Callus utvikler seg hovedsakelig på hender eller føtter. Spesielt på føttene, med uegnet fottøy, så vel som å stå eller gå, resulterer det ofte i usynlige calluses. Disse er spesielt vanlige i bale- eller hælområdet.

Et tynt lag av hornhinnen på hender og føtter er ganske normalt, da de faste lagene på huden beskytter sensitive områder mot trykk og friksjon. Men hvis for mye hornhinnen dannes, kan det forårsake smerte. I tillegg kan det oppstå korn og betennelser.

Feil fottøy som årsak

For fremveksten av hornhinnen kommer ulike årsaker i tvil. På føttene, men spesielt iført falskt fottøy spiller en avgjørende rolle. Fordi skoen ikke passer riktig, har den økt trykk på huden. På grunn av dette blir hornhinnen i økende grad dannet på det lastede stedet.

Unngå sko som er for smale eller for spisse. Selv sko med høy hæl og meget tynne eller veldig harde skosåler bør unngås så langt som mulig. Det samme gjelder for sko som sitter dårlig på foten. Spesielt viktig er en behagelig, skikkelig sko for folk som jobber mye mens de går eller står.

Overvekt som en risikofaktor

I tillegg til å bruke feil fottøy, er det en rekke andre årsaker som kan føre til dannelse av halshinner på føttene. Disse inkluderer deformasjoner av føttene (for eksempel hammer tær). På grunn av deformasjonene påføres det et økt trykk på visse deler av foten, noe som kan føre til skader.

I tillegg kan for tung vekt eller feil gang føre til overdreven eller ensidig stress på foten. Mens økt vekt kan være assosiert med økt hornhindedannelse, fører ensidig belastning av foten til ujevn hornhindeformasjon.

Til slutt kan for tørre føtter føre til skygge på føttene. Siden det ikke er noen sebaceous kjertler på undersiden av foten, tørker huden ut veldig raskt her, og det er en økning i hornhinnenes formasjon. Mangelen på fuktighet kan også forårsake smertefulle sprekker i hornhinnen. Derfor er det viktig å krem ​​føttene regelmessig.

Fjern hornhinnen

Det er flere måter å fjerne stygge calluses på. Hvis det bare er et tynt lag, kan hornhinnen vanligvis lett fjernes med en fotfil. Første rist med den grove siden av filen, så glatt med den fine siden. For best resultat, bør filen påføres på tørre føtter og føttene deretter kremet.

Hvis du liker det mykt og vil prøve noe nytt, kan du prøve en fiskepedicure. Hornhinnen er rett og slett nibbled av liten fisk. Det gjør ikke vondt, bare kile litt på det meste. En slik behandling er imidlertid litt dyrere enn en fotfil: For en økt, avhengig av varigheten på rundt 15 til 30 euro, skal det planlegges.

Vokt dere for callus rasps

Med et litt tykkere lag av hornhinnen, er det ofte en hornhinneslag. Dette ligner på fotfilen som brukes: For det første er den grove siden hornhinnen raspet, og den fine siden av huden blir jevnet.

Raspene er imidlertid ikke uten: Siden de er veldig skarpe, kan det komme til og med små feil i applikasjonen til skader på huden. Det samme gjelder for elektrisk hornhinnefjerner - også her er det økt risiko for skade. Det er best å forgå slike enheter og bedre ty til mildere metoder.

Hvis hornhinnen er veldig tykk og sprukket, ta en avtale med en medisinsk pedikyr. Bare sprukket hornhinnen skal ikke fjernes alene, da bakterier lett kan trenge gjennom sprekkene i vevet.

Salisylsyre bekjemper calluses

Det er mange kremer på markedet som sies å ha en corneal-reduserende effekt. Bevist effektiv er produkter med salisylsyre - spesielt flekker eller løsninger med høyt konsentrert salisylsyre. Selv om slike produkter er tilgjengelige i alle apotek, er de kun betinget for bruk i hjemmet. De er mer i hendene på en podiater.

Enten du velger et salicylsyreprodukt eller du foretrekker å kjøpe en fotfil, må du bare fjerne det øverste hornhinnen. Ellers kan det oppstå skade og skade.

Fjern hornhinnen med hjemmemedisiner

En pimpstein må ikke gå glipp av i noen husholdning - men før du fjerner hornhinnen, bør du ta et fotbad. Eventuelt tilsett litt eple cider eddik, kamille, tea tree olje eller aloe vera juice til vannet. Etter bløting kan du bare gni det øverste lag av hornhinnen med pimpstenen. For vedvarende symptomer kan du også gni de harde stedene flere ganger om dagen med te-treolje eller eplecidereddike.

Blant de typiske hjemmemedisinene for hornhinnen er også kamillepakken. Legg en spiseskje kamilleblomster på en sengetøy og pakk blomstene med kluten. Hell deretter pakken over med noen spiseskjeer kokende vann, slik at kluten er helt gjennomvåt. Trykk deretter den i 15 minutter på det berørte området. Hvis hornhinnen har blitt myk, kan du forsiktig fjerne den med en pimpstein.

Forhindre hornhinnen

Våre føtter er tungt stresset hver dag, men de blir ofte forsømt når de brytes. Ofte får de oppmerksomhet bare når sommeren er rundt hjørnet. Det kan forhindres ved regelmessig pleie av føttene til dannelsen av hornhinnen. Vi gir deg seks tips som vil hjelpe deg med å forhindre dannelsen av calluses:

  • Krem føttene en eller to ganger om dagen. Velegnet er for eksempel marigoldsalve, hjortesalve eller ureaholdig krem ​​(urea).
  • Behandle føttene til et fotbad med jevne mellomrom. Hvis huden har blitt litt myk, kan du enkelt fjerne harde hudlag med en pimpstein.
  • Bruk bare sko med en perfekt passform. I tillegg endrer skoene ofte - slik at føttene blir tilbudt.
  • Bruk høyhælte sko kun ved spesielle anledninger og ikke hver dag til jobb.
  • Spol føttene dine fra tid til annen med en avslappende massasje.
  • Kjør ofte barfot. Fordi walking barefoot styrker musklene, fremmer blodsirkulasjonen og øker mobiliteten av tærne.
Del med venner

Legg igjen din kommentar