Er huden din vinterbestandig?

Knapt noen organ er så mye stresset om vinteren som huden. Den tørre luften i rommene setter henne så vel som frostvind. I de kalde månedene må du beskytte dem mot varme og fuktighetstap, ellers kan det oppstå betennelse og eksem. Når den kalde vinden plystre rundt ørene, er ansiktet og hendene spesielt sårbare. Tips: Et whey-bad regenererer stresset vinterhud.

Hud er mer utsatt for kaldt

Selv ved utetemperaturer over åtte grader pluss blir huden mer følsom, fordi den setter ved lave temperaturer, selvbeskyttelse, sebum, nesten helt. En naturlig beskyttelsesfilm elimineres. Ansikt og hender lider - huden strammer, blir sprukket og er utsatt for hudsykdommer som eksem, psoriasis eller til og med nevrodermatitt; Virus og sopp kan spre seg.

Hvis du bytter fra kald til varm luft, åpner porene og huden frigjør mye fuktighet. De røde kinnene er da ikke et tegn på strålende helse, men en voldsom reaksjon, ofte ledsaget av kløe.

Fett krem ​​beskytter huden

I årtusener har folk i de kalde områdene i verden beskytter huden mot fett. Godkremt, deres kulde, vind og tørke kan ikke gjøre så mye. Spesielt de eldre, hvis hud er mye tørrere enn barn, trenger denne beskyttelsen.

Kvinner som sverger på en fuktighetsgivende emulsjon om sommeren, skal bytte til en mer fettkrem om vinteren. Alkohol- eller såpebaserte rengjøringsprodukter er aggressive, såpefrie vaskerom er bedre.

Vinter hudpleie for sensitiv hud

Etter hver vask skal du krem ​​huden. For sensitiv hud er produkter som inneholder ingrediensen dexpanthenol spesielt egnet ettersom de akselererer regenerering av huden. Også godt egnet er kremer som inneholder urea: urea binder huden fuktighet.

Tanninholdige lotioner fungerer i sin tur mot kløen. Her bør du konsultere legen eller apoteket. Kvinner trenger ikke å gi opp sminke, fordi en god, fettete omsorgsmake beskytter huden.

Vokt dere for vintersport

Enda mer ekstreme forhold, huden er utsatt for vintersport: De allerede lave temperaturene er følt i den raske nedoverbakken enn enda kaldere og vinden faller hudtemperaturen fortsetter.

I tillegg er det sterk UV-stråling i de høye fjellene. Snøen gjenspeiler solens stråler. Her er en sterk solkrem (fra solbeskyttelsesfaktor 16) eller til og med en UV-blokkering som trengs. Også viktig er beskyttelsen av leppene med en solbeskytter.

Whey som et naturlig pleieprodukt

Eselens melkbad var veldig populær i det gamle Roma. Ifølge legenden bad Cleopatra i det også. Whey Baths er mye billigere fordi whey er ideell for hudpleie. Regelmessig bad og vasker med søt valle er naturlige rettsmidler for hele kroppen. Sour whey er ideell for eksem og hudbetennelse. Mjólkelsyren beskytter det ytre hudlaget fra bakterier og bakterier som en del av syrevernmantelen. Huden blir revitalisert, renset og forhindret i å tørke ut, da melkesyren kan binde vann.

To til tre liter valle eller 300 g vallepulver er tilstrekkelig for et pleiebad med en badtemperatur på ca. 37 grader. Du bør ikke bruke såpe og sjampo. Etter badet bør wheyfilmen tørke på huden. Med litt ren whey på en bomullspute kan du også ta vare på ansiktshuden. Whey pulver og bad blandinger med whey du gjør deg klar i apotek og helse mat butikker.

Del med venner

Legg igjen din kommentar