Massage - afslapning for krop og sjæl

Massager er blevet anvendt til terapeutiske formål i mange kulturer i årtusinder. I mellemtiden er der et næsten uhåndterbart udvalg af forskellige massage teknikker - fra den klassiske massage på den thailandske og fodreflexologi massage til den eksotiske Lomi Lomi massage. Massage bruges i dag både til behandling af fysiske lidelser og som et middel til afslapning.

Effekt af massagebehandlinger

Afhængig af typen af ​​massage kan effekten af ​​en massage på vores krop være anderledes. Det, der er fælles for de fleste massagebehandlinger, er imidlertid, at huden, muskler og bindevæv påvirkes mekanisk. Denne påvirkning sker ved tryk, ekspansion eller trækstimuler.

De forskellige massageslag fremmer blodcirkulationen i hud og muskler. Derudover stimuleres cellemetabolisme i vævet og blodtryk og pulsfald. Derudover har massagen af ​​huden og musklerne en afslappende effekt på dem. Hærdning i muskulaturen kan løses såvel som vedhæftninger. Således kan en massage også være smertelindrende.

En massage bør dog ikke kun have en positiv effekt på det straks behandlede område, men også på hele organismen. Om såkaldte refleksbuer, skal det også have en gavnlig effekt på de indre organer. Men ikke kun kroppen, men også psyken føler en massage som afslappende: Gennem den blide berøring kan eksisterende stress reduceres.

Hvornår anbefales en massage?

En massage kan have en positiv effekt på et eller flere af følgende symptomer:

  • Rygsmerter og hæmning og spænding i ryggen (Hvis du lider af svær rygsmerter, bør du først undersøge en læge og derefter kun blive behandlet af en uddannet fysioterapeut!)
  • Dårlig cirkulation
  • Psykisk stress

I øvrigt er en massage særlig effektiv, hvis kroppen er opvarmet lidt på forhånd. Dette kan f.eks. Gøres ved et varmt bad, en fango pakke, en sauna eller en rød lysbehandling.

Hvornår skal en massage afstå fra?

Som regel bør massager ikke udføres i tilfælde af akut betændelse. Typiske symptomer på inflammation omfatter smerte, feber, hævelse, rødme i det berørte område og en ændring i antallet af hvide blodlegemer. Ved en akut betændelse er kroppen allerede stærkt stresset af betændelsen. En massage er en ekstra byrde for den svækkede krop og kan således forværre det kliniske billede.

Også med en hudsygdom bør man være forsigtig med massager. Fordi berøring af huden eller massageolien kan føre til en forværring af sygdommen. Under graviditeten skal du først tjekke med en læge, hvis og hvilke former for massage der er tilladt.

Endelig skal selv fra traumatiske skader og åbne sår på en massage afvises. Sådanne traumatiske skader omfatter for eksempel blå mærker eller brud. Da der udøves tryk på vævet under en massage, er en massage kontraproduktiv til helingsprocessen. Ved blå mærkning er en massage kun tilladt igen, hvis risikoen for genopblussen ikke længere er til stede.

Tips til en afslappende massage:

For at nyde en massage er det vigtigt at skabe en rolig og afslappet atmosfære. Vælg et passende sted til massage, rolig, afslappende musik eller lys et stearinlys. I en sådan følelsesmæssig atmosfære kan den slukkes særligt godt under massagen. Derudover bør du overveje følgende tips til en afslappende massage:

  • Dæk de kropsdele, der ikke masseres med et tæppe eller et håndklæde for at forhindre dem i nedkøling.
  • Hvis du opvarmer olien i dine hænder før massage, vil kontakten med olien ikke være ubehagelig.
  • Altid massere til hjertet, for eksempel fra fødderne til hofterne og ikke omvendt.

Forskellige massage teknikker

Thai massage, fodrefleksologi eller hot stone massage: I dag er der en bred vifte af forskellige massage teknikker. Generelt skelnes der mellem massagebehandlinger, som har en direkte effekt på det smertefulde område og massager, der har en reflekseffekt. Mens i den tidligere direkte masseres stedet, hvor en afslappende og smertestillende effekt skal forekomme, forekommer der i sidstnævnte en indirekte virkning.

Massage med direkte effekter omfatter klassisk massage og sports massage. Den mest berømte massage med reflekseffekt er fotrefleksologimassagen. Nogle massageformer, som den thailandske massage, kan have en direkte såvel som en indirekte virkning på vores krop.

På næste side kan du få et overblik over de mest kendte typer af massage og deres særlige egenskaber.

Del med venner

Forlad din kommentar