Zonder katers op de hellingen

Naast actieve winteractiviteiten, zijn lange avonden, luide muziek, dansen en alcohol drinken bij après-ski een bijzonder hoogtepunt voor veel wintersportfans, die het dagelijkse skiën afsluiten in een vriendelijke sfeer in hutten, cafés of nachtclubs.

Eerst alcohol dan skiën?

Glühwein, Jagertee en warme chocolademelk met een scheutje zijn net zo welkom als bier en diverse sterke dranken heten warm welkom in de directe nasleep van het sportieve skiplezier in alpinesport in de bergen.

Voorkom de kat

Wat helpt om fit te worden gedurende de dag en om een ​​ongewenste "kater" op de volgende skidag te vermijden of te verlichten? Zodat de skivakantie aangenaam blijft, hebben we enkele tips samengesteld.

 • Het ontbijt is de beste en vooral noodzakelijke basis voor een sportieve dag. Ideaal is een havermoutgraan met fruit en melk. Afhankelijk van de smaak, worden sandwiches en kaasbroodjes / brood en groenten ook aanbevolen. Je moet niet vergeten te drinken: hier zijn sappen en met mate koffie en thee.
 • In plaats van de snoepreep ertussen te pakken, doof je je honger liever met fruit, ontbijtgranen of volkoren koekjes.
 • 'S Middags op de skihut moet de energieopslag worden bijgevuld. Kies liever lichte maaltijden die veel koolhydraten bevatten in plaats van vette friet. Optimaal zijn pasta met tomatensaus of stoofschotels, zoals erwt / aardappelsoepen.
 • Dit geldt ook voor de avond, wanneer alle energiereserves moeten worden opgebruikt en opnieuw worden gevuld. De variatie aan koolhydraten, zoals aardappelen, rijst of pasta, vlees, vis, verse salade, fruit en groenten, biedt de beste omstandigheden voor de sportieve uitdaging de volgende dag.
 • Zelfs als het buiten koud is, zweet je nog steeds in de wintersport. En dit vloeistofverlies moet overeenkomstig worden gecompenseerd. Zorg ervoor dat u voldoende vloeistof drinkt. Het beste zijn mineraalwater, heldere soepen of vruchtesapspritzers.
 • De verleiding in de kou tot Jagertee en Glühwein is geweldig, maar wordt niet aanbevolen. Alcohol bevat veel overtollige calorieën en remt het vermogen om te reageren, wat niet per se gunstig is in de sport:
Drankjes per portieEnergie in kcalHoeveelheid alcohol in g
Glühwein (0.2 l) *21012.4
Jagertee (0, 2 l) *13515.5
Bier (0, 5 l)21019.8
Brandewijn (2 cl)527.6
Eierpunch (2 cl)572.7


(Gemiddelde informatie, omdat er geen enkel recept is)

Het grootste risico: alcohol

Het is zo verleidelijk en kan zo leuk zijn - het apres-ski feest. Maar let op: na een dag skiën, is het lichaam uitgeput en uitgeput. Hoe beter de alcohol dan werkt en voelt met de eerste glühwein plotseling fit en klaarwakker. Maar uiterlijk is bedrieglijk. Op de lange termijn verhoogt alcohol de vermoeidheid, verzwakt de concentratie en vermindert de coördinatie.

Geen goede conditie voor de dalafdaling. Overigens gebeuren de meeste ongelukken op de hellingen onder invloed van alcohol. Een risico dat het best moet worden vermeden, voor de bescherming van zichzelf, maar vooral van anderen. Bovendien is de alcohol de volgende dag merkbaar en niet noodzakelijk positief.

Voedingstips tegen de kater

 • Een reden voor het onaangename gevoel van de kat is het grote vochttekort, omdat alcohol vocht uit het lichaam trekt. In tegenstelling, werkt men met niet-alcoholische dranken, zoals water en sap spritzers. Het is het beste om er 's avonds meteen mee te beginnen.
 • Drink geen alcohol tegen dorst maar voor plezier.
 • Geen alcohol op een lege maag. Vetrijke maaltijden kunnen soms de opname van alcohol in het bloed vertragen.
 • Als je alcohol drinkt, blijf dan bij een ras als dat mogelijk is. Dat wordt beter getolereerd.
 • Zoete en warme alcoholische dranken, zoals glühwein, mousserende wijn of Jagatee komen sneller in het bloed. Omdat het maagslijmvlies beter wordt voorzien van bloed, wat op zijn beurt de opname versnelt.
 • Nog steeds een bewezen anti-kater recept voor de volgende ochtend: de kippensoep. Het beschermt de aangedane maag en geeft het lichaam weer mineralen en elektrolyten en compenseert het vochttekort.
 • Het beste recept voor de kater is frisse lucht. Overwin de innerlijke klootzak en bal je tanden. Uit bed, naar de hellingen - na een korte tijd ziet de wereld er weer beter uit.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter