Cykling om vinteren? Selvfølgelig!

Om sommeren bruger mange mennesker cyklen som et praktisk og miljøvenligt transportmiddel: til indkøb, kørsel til arbejde eller weekendrejse. Men med den første frost sættes cyklen væk til vinteren. Det virker også anderledes! Udnyt de positive og sundhedsfremmende egenskaber ved cykling i Winder! Efter Tysklands Vejsikkerhedsråd (DVR) mener, at din cykel ikke skal bruge et halvt år i dvaletilstanden korrekt udstyret og flyttet med grund.

DVR'en giver følgende tips

  • Kjole i henhold til "løgprincippet": flere tynde lag i stedet for en tyk. Så du kan altid justere til den aktuelle tilstand og undgå patologisk frysning og sved. Derudover dannes varme luftpuder mellem de enkelte lag.
  • Beskyt dine hænder bedst med vanter; et hovedbånd eller en hue, der bæres under hjelmen, holder ørerne varme.
  • Ifølge trafikeksperterne er cykelens belysningssystem vigtigt: Konventionelle sideløberdynamoer undlader ofte at producere pålidelig energi i mudder og sne. Bedre er nav-dynamoerne ofte fundet på nye cykler. Hvis du ønsker at eftermontere din cykel, kan du også bruge en spids dynamo. En to-ledningskabler forbedrer også belysningssystemets pålidelighed. For- og baglygter skal være udstyret med et automatisk parkeringslys, så du stadig kan belyse, mens du står og dermed ses af andre trafikanter. Du kan også bære tøj med reflekterende striber.
  • Foreskrevet og særligt vigtigt om vinteren er gule pedalreflektorer og talereflektorer eller reflekterende striber på dækkene.
  • Ved vinterdrift er hyppig rensning af hjulet nyttigt at fjerne snavs og saltrester. Samtidig skal kæde- og bremseskift og skiftkabler smøres.

Doseret styring og bremsning

På våde og glatte veje er omhyggelig kørsel afgørende. Hvis du sætter sadlen lidt lavere, kan du bruge benene til at stabilisere hjulet på glatte veje. Styring og bremsning bør kun godt doseres med glathed, hvilket kræver en tilsvarende tilpasset hastighed. Kontroller jævnligt dine bremser for funktionalitet - især vigtigt på våde veje. Så er der intet imod den tohjulede sjov om vinteren.

Del med venner

Forlad din kommentar