Riktig børsting

Borsting av tenner er utvilsomt det mest effektive tiltaket for forebygging av karies og gingivitt. Men med en dårlig tannbørste og feil børsteteknikk, kommer du ikke langt: Med den daglige munnhygiene er opptil 33 prosent av alle tannflatene ikke dekket og de interdentalene ikke nås. Derfor vil kun samspillet mellom en god tannbørste og en påvist tannbørsteknikk, supplert med bruk av andre interdentalrompleieprodukter, for eksempel tanntråd og munnvann, hjelpe.

Børste tennene dine er viktig for helsen din

Enten for barn eller voksne - en systematisk rengjøringsmetode er viktig. I intet tilfelle skal det rengjøres med høyt trykk eller "skrubbet" frem og tilbake.

De kritiske områdene for børsting av tenner er de interdentalene som er de verste å nærme seg. Hvis de ikke er tilstrekkelig renset av sukker og matrester, karies forårsaker bakterier raskt nærer seg. Den beste måten å rense tennene på er å bruke en egnet børsteteknikk, som for eksempel Bass-teknikken, en metode for risting og rulling med en manuell tannbørste.

bass teknikk

Bass teknikken er veldig enkel:

  1. Tannbørsten påføres på tannkjøttet og tennene i en 45 ° vinkel.
  2. Press børstene lett mot tennene og tannkjøttet og lag små bevegelser på halvparten av tannbredden. Så plakkene løsnes og fjernes grundig og forsiktig.
  3. Utfør minst ti rystelser per tanndel.

Et mer effektivt alternativ er å bruke en elektrisk tannbørste som vil utføre vibrasjonene uten at du får det.

Enten ved hånd eller elektrisk: Rengjør alltid tennene i samme rekkefølge - for eksempel først ytre overflater, deretter indre overflater og til slutt tauflatene.

Hva må jeg være oppmerksom på?

Trykk, varighet og teknikk: Gipsetrykket skal være ca 100 gram.

Tips: Test det rette putetrykket med en kjøkkenskala - du kan bli overrasket over hvor lite trykket er. Avgjørende for god rengjøring er ikke rengjøringstrykket, men fremfor alt rengjøringstid og riktig rengjøringsteknikk.

Hvor ofte og hvor lenge børsting?

Det er mest effektivt å pusse to til tre ganger om dagen etter måltider.

Selv om det virker som lenge: For å fjerne alle plakk igjen, bør du holde minst to til tre minutter.

Foreløpig har nyere studier vist at det er bedre å vente minst en halv time etter et måltid, spesielt etter å ha brukt sur mat som appelsinjuice. Årsaken: Syren løser mineraler fra tannen, som kroppen vanligvis kan installere på nytt. Børsting tennene hennes, derimot, skyller henne bort for godt.

Del med venner

Legg igjen din kommentar