Bastu - Torka dig frisk!

Svettning är avgörande för människor: det är därför att besöka bastunen 85 till 100 ° C i detta land är mer populär än någonsin. Naturliga lösningar från norra norra länder gör dock ofta allvarliga misstag som påverkar framgången med "sund handling". Vi förklarar vad du behöver tänka på när du går till bastun - från duscha genom bästa läge i bastun till rätt kylning.

Vad bör beaktas vid duscha?

Eftersom den utstötande svetten också bygger upp sköljets syramantel, rekommenderar medicinska experter före besöket på ångkabinen under duschen noggrant med tvål att rengöra, men efteråt svettas endast med rent vatten för att skölja bort.

Regler för bastun

I svettstället ska besökaren spendera minst åtta, men bättre fortfarande tolv, men inte mer än 15 minuter i en liggande position på mitten eller högre nivå. Ligga för att det orsakar en enhetlig uppvärmning av hela kroppen. En sittplats bör tas en till två minuter innan du lämnar bastun.

Korriger kylning efter bastun

Kylning är viktigt efter varje bastu-session. Processen bör bäst börja med ett kylbad med två till fem minuter. Därefter kastar kall slang eller översvämningsduschar, som alltid börjar på händer och fötter och gradvis fortskrider till mitten av kroppen. Detta främjar träning av blodkärlen i huden.

Kylprocessen kan accelereras med varma fotbad (upp till 40 ° C, endast ankeln hög). Eftersom fotbad utspiller hudkärlen som är förträngda av det kalla vattnet och därigenom främjar avlägsnandet av överskottsvärmen via hudens kapillärer. Därefter ska bastubesökaren vila i tolv till 15 minuter på en lounger.

I motsats till populär tro, kommer bastun inte att lägga onödig stress på hjärtat och cirkulationen, trots värmen, när den används ordentligt. Bastu rekommenderas även speciellt för högtryckspatienter i tidiga skeden.

9 misstag du borde undvika

  • Aldrig rusade eller omedelbart efter ansträngande träning i bastuvärmen; Det finns risk för cirkulationsproblem.
  • Alltid väl torkad i svettkabinen, svettas sedan bättre.
  • Undvik fysisk ansträngning i värmen. Redan prata kan överarbete.
  • Aldrig under en akut virusinfektion i bastun.
  • Drick bara efter bastunbadet, annars kommer avgiftningseffekten att förstöras.
  • Ta inte varmt duschar efter svettbadet, men alltid kalla typsnitt. Detta stöder kylningseffekten.
  • Undvik absolut "efter svettning", även om det finns varma pooler eller svettrum. Det hotar cirkulationsöverbelastningar och infektioner.
  • Kallfotbad efter svettbadet kan orsaka vaskulära spasmer.
  • Gymnastik eller simning efter bastuförseningarna kyler och främjar infektion.
Dela med vänner

Lämna din kommentar