Hva du bør vite om musserende vin

Musserende vin er en populær drink, spesielt på festlige anledninger. Fra "Extra Brut" til "Doux" kommer glitrende musserende vin i forskjellige smaker med forskjellig sukkerinnhold. Vi informerer deg om kalorier og alkoholinnhold i musserende vin og gir deg tips om holdbarhet og lagring. Lær alt du bør vite om musserende vin.

Musserende vin: kalorier og alkoholinnhold

Musserende vin er alltid en skummende drink med minst 3, 5 bar overtrykk. Den er alltid laget av vin og en annen gjæring. Musserende vin inneholder vanligvis mellom 11 og 12 volum% alkohol.

Som alkohol generelt er musserende vin ikke en drink for den smale linjen: 100 milliliter musserende vin gir ca 60 til 80 kilokalorier.

Brut, Dry and Demi-Sec - hva betyr det?

Først og fremst er sekten preget av sin farge: hvit, rosé eller rød. Ytterligere navn "Blanc de Noir" indikerer at en hvitvin er produsert av røde druer, f.eks. B. fra røde Pinot Noir druer). Med hensyn til søthet, har du valget mellom forskjellige smaker:

smakenResidual sukker innhold
Ekstra Brut / Extra Herbopp til 6g / l
Brood / Herbopptil 15 g / l
Ekstra tørr / ekstra tørr12-20 g / l
Tørr / tørr17-35 g / l
Halvtørr / Demi-Sec35-50 g / l
Mild / Douxover 50 g / l

Den vakrere du ønsker din musserende vin, desto mer restsukker skal mousserende vin ha. I Tyskland er den tørre sekten solgt mest. Ved årgangssektene kommer druene fra en årgang. Drue varianter er laget av en enkelt druesort, f.eks. B. fra Riesling, Chardonnay eller Pinot Noir.

Lagring og holdbarhet av musserende vin

Slik at musserende vin utvikler sin smak riktig, er riktig drikkingstemperatur viktig. Lagring i vanlige kjøleskap er ideelt. Hvit musserende vin smaker best ved en temperatur på 5 til 7 grader Celsius, rosé ved en temperatur på 6-8 grader Celsius og rød musserende vin fra 9 til 11 grader Celsius. For kalde temperaturer ødelegger buketten, duften av musserende vin. For varme temperaturer forstyrrer livligheten og smaken.

Musserende vin bør ikke lagres lenger som vin, da den ikke forbedres ved lagring i mer enn et år. Kulten mister også deres Mousseux.

Del med venner

Legg igjen din kommentar